Pricepin: handige app is ‘Pinterest voor koopjesjagers’ (review)

Waarom meer betalen dan nodig is? Dat moet de gedachte geweest zijn bij de ontwikkelaars van de app Pricepin. Met deze applicatie krijg je een seintje als een door jou ingesteld product voor een lagere prijs te koop is. Handig als je iets niet direct nodig hebt, maar het wel wilt hebben als het goedkoper te vinden is. Wat Pricepin allemaal voor je kan doen, vertellen we je in de uitgebreide review.

Pricepin

Een groot aantal producten wordt naarmate het langer op de markt is goedkoper. Hoewel we niet allemaal de verleiding kunnen weerstaan om op de datum van release de nieuwste smartphone te halen (mijzelf inbegrepen), kan het lonen om even te wachten. Met de applicatie Pricepin word je op de hoogte gehouden als de prijs van het geselecteerde product daalt. De applicatie kan een beetje gezien worden als de Pinterest voor koopjesjagers.

Pricepin app

Na het installeren van de applicatie moet er eerst een account aangemaakt worden. Je kan kiezen om een nieuw account aan te maken met een e-mailadres of dat je je Facebook- of Google-account hiervoor gebruikt. Zonder account kan je de app niet gebruiken. Het voordeel van een account is wel dat je Pricepin ook via de website kunt gebruiken en eventueel op een ander Android-apparaat. Een iOS-app voor Apple-gebruikers is onlangs ook uitgebracht.

Pricepin app

De werking van de Pricepin app is eenvoudig. Wanneer je een product in de app van een winkel ziet, of op de (mobiele) website tegenkomt kan je de pagina delen. Hier kies je voor ‘Add to Pricepin’ waarna het product en de prijs ingeladen wordt. Vervolgens kan je verder waar je mee bezig was, of het product in de Pricepin app bekijken. Bij sommige producten krijg je een tabel met een geschiedenis te zien van de prijsveranderingen. Je krijgt te zien wat de huidige prijs is en, wanneer beschikbaar, ook de prijs in het begin was en wat de laagste prijs is geweest.

Of het nou een nieuwe printer, een zak kattenvoer, een smartphone of een winterjas is, vrijwel alle producten kan je toevoegen aan Pricepin. Producten voor een bepaalde datum zoals een stedentrip of vliegtickets kunnen niet toegevoegd worden aan de dienst. Daarnaast ondervonden we bij sommige producten wat problemen, zo werd de prijs van meerdere producten bij een bekende online camera-winkel maar niet gevonden. Wel kan je bijvoorbeeld de Duitse winkel van Amazon ook bezoeken en hiervan een product pinnen in Pricepin.

Pricepin app

Wat wij zelf momenteel missen is de mogelijkheid om één bepaald product bij meerdere webwinkels te zoeken, waarbij de gebruiker zelf kan aangeven of die webwinkel meegenomen mag worden in de app. Ook zouden we graag mappen aan willen maken om producten in onder te verdelen en zelfs de manier van sorteren willen aanpassen.

Pricepin app

Toch zit de Pricepin app vol met potentie. Ook geven de makers aan dat er nog een aantal nieuwe functies op de planning staan. Wil je ook de Pricepin app proberen? Download hem dan via onderstaande button gratis uit de Google Play Store.

Bekijk ook: 8 apps om geld mee te verdienen

Pricepin
Pricepin
Ontwikkelaar: Unc Inc
Prijs: Gratis

Pricepin
 • 7/10
  Vormgeving - 7.0/10
 • 7.2/10
  Gebruiksvriendelijkheid - 7.2/10
 • 6.9/10
  Mogelijkheden - 6.9/10
 • 7.1/10
  Snelheid - 7.1/10
 • 6/10
  Privacy - 6.0/10
6.8/10

Beoordeling

Pluspunten

 • Handig
 • Notificaties
 • Toevoegen vanuit browser of winkel-app
 • Werkt ook met verschillende buitenlandse websites

Minpunten

 • Onduidelijke permissies
 • Mist nog aantal opties zoals categorie en sorteren
 • Account aanmaken is verplicht
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel