Gmail 5.0: frisse nieuwe look en interessante nieuwe functies

Gmail 5.0 komt eraan! De e-maildienst van Google zal de Android-applicatie een frisse nieuwe look geven, uiteraard in Material Design. Daarnaast komt Gmail 5.0 met een interessante nieuwe optie. Gmail zal vanaf versie 5.0 niet alleen Gmail-accounts kunnen beheren, maar ook ondersteuning bieden voor diensten als Yahoo en Outlook.

Gmail 5.0 is in een compleet nieuw jasje gestoken en kenmerkt zich door het Material Design, uit Android 5.0 Lollipop. De nieuwe stijl van Gmail geeft de e-mail app meer sfeer en doet het grijze uit de huidige versie vervangen. De nieuwe versie van Gmail werd ontdekt door AndroidPolice maar is nog niet uitgebracht door Google. Hoewel de release niet heel lang meer op zich zal laten wachten, zo is het vermoeden.

Accounts: niet alleen Gmail

Gmail 5.0 bevat verder stijlvolle animaties en misschien nog wel belangrijker; ondersteuning voor andere e-maildiensten. Voortaan kan je naast je Gmail-account ook je Outlook-account of je Yahoo-account toevoegen, zodat je geen andere e-mailapplicatie meer nodig hebt. In onze ogen is de update naar versie 5.0 een hele vooruitgang en kunnen we niet wachten totdat de update voor iedereen beschikbaar is.

Lees ook

Reageer op dit artikel