Google Afbeeldingen laat je vanaf nu GIF’jes delen met je favoriete app

Google heeft een nieuwe verbetering doorgevoerd in Google Afbeeldingen. Heb je een leuk GIF’je gevonden, dan kun je die voortaan direct delen, zonder tussenkomst van een extra app.

GIF’jes delen

Vanaf nu wordt het door Google makkelijker gemaakt om een GIF’je te delen met iemand anders. GIF’jes zijn geanimeerde plaatjes en komen we in steeds meer apps tegen. Wanneer je echter via Google een leuk gifje had gevonden, was het nogal omslachtig om deze direct ook als gif-bestand door te sturen via bijvoorbeeld WhatsApp.

Google Afbeeldingen GIF

Wanneer je Google Afbeeldingen, ofwel Google Images, gebruikt via de Chrome-browser of Google-app op je Android toestel, wordt dit wat makkelijker gemaakt. Het wordt namelijk veel makkelijker om een gifje direct vanuit deze twee oplossingen van Google te delen met iemand anders. Bij het openen van een GIF’je wordt een ‘Deel-knop’ getoond waarmee je het plaatje direct kunt delen.

Google nam enige tijd geleden het platform Tenor over. Overigens werkt de GIF-deelfunctie vooralsnog alleen via de Google App en Chrome. Google is van plan om de functionaliteit later naar meer browsers uit te rollen. Overigens kan het zijn dat het nog niet met ieder GIF’je werkt, namelijk alleen die naar Tenor zijn geüpload, of welke via een formulier zijn ingediend. De uitrol is vanaf nu gestart, maar kan even duren voordat iedereen het kan gebruiken.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel