Google Agenda 5.6.2 voegt maand-widget toe: snel inzicht in je afspraken

Google heeft haar agenda-applicatie Google Calendar voorzien van een update. Zo op het eerste gezicht lijkt er niets veranderd te zijn aan de app, maar er is één nieuwe functie toegevoegd; de widget voor de maand.

Google Agenda maand widget

Met Google Agenda heb je op een relatief gemakkelijke manier toegang tot je afspraken en herinneringen. Met de update naar Google Agenda 5.6.2 wordt dat weer een beetje beter gemaakt. Eindelijk is er de maand widget die je op je homescreen kunt plaatsen.

Google Agenda Maand Widget

De widget heeft een grootte van 4×5 tegels en kan wel groter gemaakt worden, maar niet kleiner. De widget geeft de kleuren en afspraken aan van de items in je agenda. Daarnaast is het mogelijk naar eerdere en volgende maanden te gaan. De widget met een planning van je afspraken is nog steeds beschikbaar in het menu met widgets onder de naam ‘Planning’ en niet meer onder de naam ‘Agenda’.

Je kunt de nieuwe Google Agenda maand widget gemakkelijk toevoegen. Hou hiervoor op het homescreen een leeg veld ingedrukt. Vervolgens kies je voor ‘widgets’ en zoek je naar een item genaamd ‘maand’.

Downloaden

De update naar Google Agenda 5.6.2 wordt gefaseerd uitgerold. Hierdoor kan het even duren voordat de update voor iedereen beschikbaar is.

Google Agenda
Google Agenda
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel