Google Agenda krijgt donker thema: zo gebruik je hem

Google heeft stilletjes een update uitgerold voor de Google Agenda app. Vanaf nu kun je het donkere thema gebruiken in de applicatie. Handig voor in de nachtelijke uren, of gewoon sowieso.

Google Agenda in het donker

Google heeft de Android-app van Google Agenda voorzien van een update. Onlangs werd al duidelijk gemaakt dat de kalender-applicatie uitgerust zou worden met een donker thema, en vanaf nu is deze ook daadwerkelijk beschikbaar in de Google Agenda app. Een donker thema was een veelgevraagde optie. Het verbruikt minder stroom, voornamelijk op AMOLED-schermen, en is een minder grote belasting voor je ogen.

Google Agenda donker thema

In het verleden zijn al verschillende Google-apps van een donker thema voorzien. Ook heeft Google bekend gemaakt dat het in de nieuwe Android-versie, Android Q, een systeembrede optie gaat brengen voor het instellen van een donker thema. Nu is het donkere thema ook beschikbaar voor Google Agenda. Uiteraard worden de kleuren van je agenda-items niet aangepast, zodat je deze gemakkelijk en snel kunt terugvinden.

De uitrol van de update is inmiddels in volle gang bezig, maar het kan zijn dat je nog heel even moet wachten op de nieuwe update. Je kunt de donkere modus in Google Agenda instellen via de volgende stappen;

  1. Open de Google Agenda app en schuif de zijbalk uit
  2. Selecteer ‘Instellingen’
  3. Kies ‘Algemeen’
  4. Kies de optie ‘Thema’
  5. Daar heb je verschillende opties; zoals Licht, Donker en Ingesteld door batterijbesparing

Google Agenda thema

Het is (nog) niet mogelijk om op ingestelde tijden automatisch over te gaan naar de donkere of juist weer lichte modus. Het is niet bekend of Google deze optie op een later moment wel toevoegt aan de applicatie.

Google Agenda
Google Agenda
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel