Google Agenda voegt ‘Smart Event suggesties’ en meer feestdagen toe

Google Agenda, de kalender-app van Google, is bijgewerkt naar een nieuwe versie. Vanaf nu kan je in de applicatie een compleet overzicht krijgen van de feestdagen in onder andere Nederland. Daarnaast gaat het maken van een agenda-item nog sneller dankzij ‘Smart Event suggesties’.

Google Agenda

Google Agenda is een geliefde applicatie die je agenda-items niet alleen bijhoudt op je telefoon maar ook synchroniseert met bijvoorbeeld je tablet of de agenda op je desktop. Google Agenda 5.3.3 voegt twee nieuwe functies toe die het gebruik van de app nog prettiger maken; Smart Event suggesties en nieuwe kalenders met feestdagen.

Smart Event suggesties

De functie Smart Event Suggesties laat je nog sneller een afspraak maken in Google Agenda. Je geeft je agenda-item een titel, waarna je kunt beginnen met typen. Er worden direct al een aantal suggesties getoond zodat je eventueel niet verder hoeft te typen. Daarna krijg je de optie om een locatie toe te voegen en wie er deelneemt. De suggesties die gegeven worden worden bepaald aan de hand van eerder gedane zoekopdrachten, bijvoorbeeld in Google Maps. Gebruik je je smartphone in het Engels, dan kan je ook gemakkelijk de datum, tijd en tijdsduur aangeven.

Feestdagen

Google Agenda heeft 54 landen toegevoegd waarin de feestdagen uit die landen kunnen worden getoond in de kalender-app. In totaal kan je nu kiezen uit 143 vakantie-agenda’s. Je kunt via instellingen > feestdagen het land van jouw voorkeur aangeven. Daar kan je ook kiezen uit Nederland en België.

De update wordt vanaf nu verspreid via de Google Play Store.

Google Agenda
Google Agenda
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel