Google draait chat-app Google Allo de nek om

Iets meer dan twee jaar geleden introduceerde Google de app Allo, een berichten applicatie om contact te houden met vrienden en familie. Ook bevatte de app de Google Assistent, nu lijken de dagen geteld voor de app.

Einde voor Google Allo?

Hoewel Google zelf het nieuws nog officieel naar buiten moet brengen, vertellen bronnen tegen de site 9to5Google dat het nieuws aanstaande is. Hoewel dat nieuws nog vertraagd kan worden na de recente aankondiging dat Hangouts “Classic” in 2020 zal stoppen. Gebruikers van die dienst gaan over in Hangouts Chat en Hangouts Meet.

Google Allo

Het ontwikkelen van Google Allo staat al sinds april dit jaar stil, het team werkt aan RCS en Android Messages. RCS is een nieuwe standaard voor het sturen van berichten die ontwikkeld wordt met en voor telecomproviders. Omdat de chat-app uiteindelijk, relatief gezien, weinig mensen aan zich heeft weten te binden lijkt het doek te vallen voor de dienst.

De laatste weken worden gebruikers van de chat-app geplaagd door bugs en niet-werkende onderdelen. Zo zouden soms berichten geheel verdwijnen of niet verzenden. Ook het herstellen van chats vanuit Google Drive werkt al enkele weken niet. Google zelf is gevraagd om een reactie maar heeft nog niet op het verhaal gereageerd.

Update 07:10: het nieuws is door Google nu bevestigd. Eind maart 2019 zal Google Allo ophouden te bestaan.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel