Google Allo v12: geanimeerde selfie-clips, nieuw ontwerp voor tekstbalk en meer

Google rolt vandaag een update uit voor Google Allo. In de vorige update zagen we al de komst van selfie stickers; in de aankomende update zal je de mogelijkheid hebben om selfie clips te maken. Dit zijn korte gifjes die je maakt van jezelf. Ook zal de tekstbalk er anders uitzien in Google Allo v12 en er komen meer wijzigingen aan.

Google Allo v12

Google heeft een update uitgebracht voor Google Allo, de chat-app van het bedrijf. Naast Google Duo waarmee je kunt videobellen werd Allo vorig jaar aangekondigd tijdens Google I/O. We zetten de nieuwe functies op een rij.

Selfie Clips

Selfie clips zijn korte gifjes die je van jezelf kunt maken. Denk hierbij aan dat je je duim opsteekt of je tong uitsteekt. Het idee van Google hierachter is om je chats persoonlijker te maken. In plaats van een emoji of een sticker te sturen, kun je selfie clip sturen, wat volgens Google veel persoonlijker is. In Telegram 4.0 zagen we een vergelijkbare functie; videoberichten.

Nieuw design voor de tekstbalk

Uit de tweets van Amit Fulay, mede-ontwikkelaar van Google Allo, is ook gebleken dat versie 12 van Allo over een nieuw design van de tekstbalk beschikt. In de huidige versie moet je op de + klikken in de tekstbalk wil je iets delen vanuit de app. In de nieuwe versie zijn de diverse opties om bijvoorbeeld een foto of sticker te delen boven de tekstbalk geplaatst. Zo kun je makkelijker en sneller iets delen.

Google Allo v12

Berichten verzenden met de enter-knop

Android Police heeft ontdekt dat er in de apk van Google Allo voorbereidingen worden getroffen om berichten te kunnen verzenden met de fysieke enter knop. Hierbij kun je denken aan BlackBerry’s met een fysiek toetsenbord, een tablet met een (Bluetooth) toetsenbord en Chromebooks die beschikken over de Google Play Store. Wellicht niet op iedereen van toepassing, maar voor de mensen die een fysiek toetsenbord gebruiken een handige toevoeging.

Easter eggs

Google staat er bekend om, om zogenaamde easter eggs in hun apps te verstoppen (een easter egg is een verborgen grap of boodschap in bijvoorbeeld een app). Android Police heeft in de nieuwe versie van Allo twee easter eggs ontdekt. De eerste die zij ontdekt hebben gaat over de game Dungeons & Dragons. Nu heb ik dit spel nooit gespeeld en snap de easter egg dus niet. Mocht je het spel wel hebben gespeeld, dan begrijp je de volgende code waarschijnlijk wel:

< string name=”content_wizard_hp”>1d4< /string>

De tweede easter egg is een error die eigenlijk geen error is en is bedoeld voor iedereen die van kittens houdt en luidt als volgt: Can’t send this much cuteness.

Downloaden

Google Allo v12 wordt vanaf nu uitgerold via de Google Play Store. Mocht je niet zolang willen wachten, dan kun je de APK hier downloaden. Hou er rekening mee dat de versie per toestel kan verschillen.

Google Allo
Google Allo
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel