Google-medewerker: ‘Android N krijgt multi-window’

Android Marshmallow begint eindelijk langzaam uit te rollen voor de verschillende toestellen, maar Google is achter de schermen al bezig met een nieuwe Android-versie. Android 7.0 N zullen we pas over een jaar gaan zien, maar nu heeft een Google-medewerker een nieuwe functie al uitgelicht: multi-window.

Android N

Een aantal maanden terug kondigde Google Android 6.0 Marshmallow aan en sinds deze week komt de update voor Android 6.0.1 Marshmallow binnenrollen. De ontwikkeling van Android staat niet stil en achter de schermen is Google al rustig aan begonnen met de ontwikkeling van Android N. In een zogenoemde AMA op Reddit heeft Google-medewerker Andrew Bowser gehint naar een nieuwe functie in Android N; multi-window. Momenteel wordt er gewerkt aan deze functie die in ieder geval voor de nieuwe Google Pixel C tablet beschikbaar zal komen.

LG G4

Multi-window is een functie waarop veel gebruikers al langer hopen. Verschillende fabrikanten zoals Samsung en LG hebben al een aantal smartphones voorzien van een soortgelijke functie zoals multi-window op de Samsung Galaxy S6 of Dual Window op de LG G4, maar deze worden slechts door een handjevol applicaties ondersteunt. Als er meer bekend is over Android N lees je dat natuurlijk op DroidApp. Voorlopig zullen we het eerst met Android 6.0 Marshmallow moeten doen.

Lees ook

Reageer op dit artikel