Google app begint met automatisch afspelen inline video’s: zo schakel je het uit

De Google app, voorheen Google Now, rolt een nieuwe feature uit voor de Android-gebruikers. Bijvoorbeeld bij trailers van films kun je nu direct de trailer bekijken, deze wordt namelijk automatisch gestart. Dit kun je wel uitschakelen.

Google app: inline video’s

Google heeft een server-side update uitgevoerd voor de Google Search app. De Google-app laat nu automatisch video’s afspelen, bijvoorbeeld trailers van films. Niet bij iedere film wordt een video automatisch afgespeeld, maar werkt de feature bij enkele films.

Google App inline video's

De trailer wordt automatisch gestart en dit betreft een embed van YouTube. Daarbij heb je de mogelijkheid om video’s door te spoelen en te pauzeren. Door op de luidspreker te tikken kun je het geluid direct dempen of juist activeren.

Het lijkt erop dat niet bij iedere gebruiker de video automatisch start, maar dat er nog op ‘afspelen’ getikt moet worden. Wanneer de video automatisch start gebeurt dit zonder geluid.

Google App inline video

Je kunt het automatisch afspelen van video’s uitschakelen. Hiervoor open je in het zijmenu de instellingen en scroll je naar beneden naar de optie ‘video’. Daar kan zowel het automatisch afspelen uitgeschakeld worden, of juist bepaald worden dat filmpjes niet automatisch gestart moeten worden als je verbonden bent met het mobiele netwerk.

Google
Google
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel