Google Assistent: herinneringen voor iemand anders maken nu mogelijk

Google heeft de Google Assistent voorzien van een nieuwe functie. Hiermee is het mogelijk om je partner of huisgenoot een herinnering te sturen via de slimme assistent.

Herinneringen naar iemand anders

In de Google Assistent is het vanaf nu mogelijk om voor iemand anders een herinnering te maken. Het was al langer mogelijk om voor jezelf een reminder te maken, maar nu kan het dus ook voor je partner, familie, vrienden, huisgenoten of iemand anders. Enige voorwaarde is dat deze persoon binnen je Google Family Link-groep valt, waar in totaal maximaal 6 personen in kunnen zitten. Ook dient diegene in je Google Contacten opgeslagen te zijn.

Google Assistent herinnering partner

Met de nieuwe functie ‘Assignable Reminders’ kun je zoals gezegd voor iemand anders een herinnering instellen. Op het gekozen moment stuurt de Google Assistent een herinnering naar de smartphone van diegene. Ook kan de melding doorgestuurd worden naar zijn of haar Assistent-apparaat zoals de Home. Je kunt niet alleen datum en tijd doorgeven, maar de herinnering kan ook binnenkomen als diegene op een bepaalde locatie is. Bijvoorbeeld in de buurt van de supermarkt.

Het kan een handige functie zijn binnen families. Zet jij de container aan de straat of doe jij de boodschappen voor het avondeten? Helaas is de functionaliteit niet in Nederland beschikbaar. Op dit moment kunnen de reminders alleen gebruikt worden door gebruikers in Australië, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Lees ook

Reageer op dit artikel