Google Assistent: maatregelen om privacy meer te beschermen

De Google Assistent kwam kort geleden negatief in het nieuws omtrent de privacy. Gesprekken zouden zelfs afgeluisterd kunnen worden als de assistent niet actief was. Google neemt nu maatregelen om de privacy meer te beschermen.

Meer privacy in Google Assistent

Google heeft bekend gemaakt dat gebruikers meer privacy-instellingen te zien zullen krijgen in de Google Assistent. Gebruikers van de assistent krijgen een melding te zien waarin geïnformeerd wordt over het gebruik van de audiogegevens. Gebruikers kunnen er namelijk zelf voor kiezen dat de fragmenten ook gebruikt mogen worden voor onderzoek, om zo de slimme assistent nog beter te maken.

DroidApp Google Assistent

Binnenkort moet het ook mogelijk worden dat mensen zelf aan kunnen geven hoe sterk de gevoeligheid moet zijn van het commando ‘Oké Google’. Nu gebeurt het nog vaak genoeg dat de assistent gestart wordt als de assistent denkt dat er een commando wordt gegeven voor de assistent.

Google laat verder weten dat opnamen die ouder zijn dan ‘een aantal maanden’ verwijderd worden. De criteria voor welke bestanden bewaard worden, wordt strenger. De privacy-maatregelen zullen later dit jaar beschikbaar komen voor de gebruikers. Uit onderzoek van het Belgische VRT bleek dat hele gesprekken via de Assistent afgeluisterd konden worden. De huidige instellingen die je hebt ingesteld voor de Assistent, kun je op deze pagina van Google raadplegen.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel