Google Camera 7.0: nieuwe camera-app gelekt met verbeterde bediening

Google heeft gewerkt aan een vernieuwde camera-app, die we terug zullen gaan zien op de Pixel-toestellen. In Google Camera 7.0 is de bediening vernieuwd en zijn andere verbeteringen doorgevoerd.

Google Camera 7.0 gekiekt

De nieuwe Pixel 4-smartphones, welke in oktober verwacht worden, zullen beschikken over een nieuwe camera-app. Deze nieuwe applicatie heet Google Camera 7.0 en bevat verschillende verbeteringen en vernieuwingen. Wat direct opvalt is dat versie 7 beschikt over een verbeterde bediening die nog prettiger moet werken. Deze verbeteringen zullen naar verwachting ook uitgerold worden naar eerder uitgebrachte Pixel-modellen.

Google Camera 7.0

Google Camera 7.0 bevat een interface die wat minimalistischer is. Daarbij is er meer aandacht voor het onderwerp in beeld. De sluitertoets is niet langer meer voorzien van een zwarte achtergrond, maar ‘zweeft’ als het ware over het scherm. Helemaal onderaan in het scherm kun je schakelen tussen verschillende modi. Bovenin vind je een uitschuifbaar venster waar je de opties kunt vinden voor bijvoorbeeld de timer en de flitser. Met de zoomregelaars zie je voortaan ook hoever je daadwerkelijk inzoomt.

Google zal naar verwachting in oktober de Pixel 4-smartphones presenteren. Dan zullen we ook de nieuwe Google Camera 7.0 app gaan zien. Een tijdje na de release zal de update ook via de Google Play Store naar oudere Pixel-devices verspreid worden. Mocht je toch zelf al willen stoeien met de nieuwe versie, dan kun je hier de APK downloaden. Houd er rekening mee dat deze app nog niet geheel vrij is van bugs. Daarbij kunnen optimalisaties missen en dingen dus niet werken zoals ze zouden moeten. Het gaat om een gelekte Dogfood-versie van de app, een app voor intern gebruik bij Google.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel