‘Google komt met Stories-functie naar Google Foto’s’

Google zou haar foto-applicatie Google Foto’s willen uitbreiden met een functie die lijkt op de Stories van Instagram en Snapchat. In versie 4.21 zijn verschillende nieuwe aanwijzingen hiervoor gevonden.

Stories in Google Foto’s?

Meer dan een miljard mensen gebruiken de app van Google Foto’s en dat aantal zal alleen nog maar verder stijgen. Dit blijkt uit het aantal downloads uit de Play Store. Toch bracht Google afgelopen week de app Gallery Go uit, bedoeld voor degenen die zonder poespas een fijne galerij-app willen gebruiken. Google zou nu echter de functionaliteit in de Google Foto’s app willen uitbreiden.

Er wordt volgens de aanwijzingen die zijn gevonden in versie 4.21, gewerkt aan een verhalen-functie. Deze kan vergelijkbaar zijn met Instagram Stories en de vergelijkbare functie uit Snapchat. Het is een populaire manier om door content heen te bladeren. Aanwijzingen in de code van de app laten zien dat je op de rechterkant van het scherm kan tikken om door te gaan, links om terug te gaan en ook kan je slepen van rand naar rand.

Naar verwachting wordt de verhalen-functie gebruikt voor het tonen van herinneringen. Je krijgt nu al een notificatie op je scherm om foto’s terug te kijken die op die dag, jaren geleden zijn gemaakt. Dat moet dus uitgebreid worden met de Stories in Google Foto’s. Ook moet het daarbij mogelijk worden om foto’s van mensen en huisdieren te verbergen.

Google Foto's herinneringen

De huidige herinneringen in Google Foto’s

Smart Display

Google zou tevens de applicatie willen voorzien van andere verbeteringen. Deze hebben betrekking op zogenoemde Smart Display-apparaten. Het beheren van de fotolijst-functie moet binnenkort mogelijk worden via de Google Foto’s app.

Op dit moment zijn de functies alleen nog gevonden in de code van het installatiebestand. Dit betekent dat de functies nog niet te gebruiken zijn door het publiek. Het is onbekend wanneer Google Foto’s deze nieuwigheden krijgt.

Google Foto's
Google Foto's
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel