Google stopt met synchronisatie tussen Google Foto’s en Drive

Lange tijd heeft Google een link gehouden tussen het synchroniseren van de diensten Google Foto’s en Drive. Hierdoor kon je je foto’s ook in je Drive bekijken en andersom. Maar dat gaat veranderen.

Stop synchronisatie Google Drive en Foto’s

Google stopt met de automatische synchronisatie tussen de twee diensten Google Foto’s en Google Drive. Bij de Drive-instellingen kun je tot dusver er voor kiezen om in de Drive je foto’s zichtbaar te maken. Foto’s die zijn geüpload naar Google Foto’s kun je op die manier ook weer laten geven in de opslagdienst. Ook kun je foto’s en video’s uit je Drive-bibliotheek zien in Google Foto’s.

Google Drive Foto's synchronisatie

Vanaf juli zal deze synchronisatiemogelijkheid niet langer meer aangeboden worden. Vanaf volgende maand worden foto’s en video’s die je deelt met je Drive-account niet meer automatisch gesynchroniseerd, en getoond in Google Foto’s. Andersom werkt dat dus ook niet meer. Nu is het zo dat foto’s of video’s die je van één van de twee platformen haalt, van beide platformen wordt verwijderd.

Maar dat is vanaf juli dus ook niet meer het geval. Je zult in dat geval de media van zowel Drive als Foto’s moeten verwijderen. Afbeeldingen die je eerder hebt gesynchroniseerd blijven op beide plaatsen aanwezig. In Google Foto’s is de optie ‘Uploaden vanuit Drive’ toegevoegd. Waarmee je handmatig foto’s kunt importeren in Google Foto’s.

Google Drive
Google Drive
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis+
Google Foto's
Google Foto's
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel