Google Foto’s laat je vanaf nu tekst doorzoeken in afbeeldingen

In de Google Foto’s app is een nieuwe functie toegevoegd waarmee tekst doorzocht kan worden in afbeeldingen. Dit werkt ook in screenshots. Deze tekst kun je vervolgens direct kopiëren en plakken.

Google Foto’s met tekstherkenning

Google Foto’s is een uitgebreide galerij-app van Google. Met de applicatie heb je toegang tot veel functies, waaronder ook de geavanceerde, uitgebreide zoekfunctie. Hiermee kun je zoeken naar veel verschillende dingen; denk aan een auto, een kat of misschien wel je puntzak friet.

Vanaf deze maand wordt Google Foto’s nog slimmer. Met een nieuwe update die vanaf nu wordt uitgerold, kun je gebruikmaken van tekstherkenning. Hiervoor wordt de hulp ingeroepen van Google Lens. Er wordt met de zoekfunctie dan gezocht naar de desbetreffende tekst in je afbeeldingen, wat bijvoorbeeld ook handig kan zijn als je zoekt naar een screenshot met een bepaalde tekst.

Google Foto's tekstherkenning

Foto via Can Duruk

Wanneer de tekst is gevonden, kun je deze selecteren, kopiëren en ergens anders weer plakken. Een voorbeeld van Google zelf; is dat je op deze manier bijvoorbeeld een lang, moeilijk wachtwoord voor bijvoorbeeld je WiFi-netwerk makkelijker mee in kunt voeren. Bij het openen van een foto, kun je op het pictogram van Google Lens tikken en dan kan de pret beginnen. Maar je kunt dus ook de zoekfunctie gebruiken en zoeken naar tekst.

Het kan dus zijn dat de functie nog niet direct beschikbaar is. Het kan even duren voordat de server-side update de functie naar iedereen brengt.

Google Foto's
Google Foto's
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel