Google Camera app verwijderd uit de Play Store; wat is de reden?

Google heeft haar eigen camera-app verwijderd uit de Google Play Store. De app genaamd Google Camera was beschikbaar voor vrijwel ieder Android-toestel en werd standaard meegeleverd op de Nexus-smartphones en tablets. Met updates bleef het de laatste tijd ook al stil rondom Google Camera.

Google Camera

Google Camera is verwijderd uit de Google Play Store. Wanneer je ingelogd bent met je Google-account en je de app eerder al hebt gedownload, dan is de app nog wel zichtbaar in de downloadwinkel voor Android. Gebruik je de zoekfunctie of bijvoorbeeld een incognitovenster, dan vind je de applicatie niet langer meer in de Play Store.

Google Camera 3.1

Op Nexus-apparaten werd de camera-app van Google al standaard meegeleverd, maar sinds april 2014 kwam Google Camera voor vrijwel iedere smartphone of tablet met Android 4.0 en hoger beschikbaar. De reden van het verwijderen van de camera-app uit de Play Store is niet bekend. Google heeft hierover nog niets naar buiten gebracht. Ruim drie maanden geleden verscheen de laatste update voor de applicatie.

Wanneer er meer over het verwijderen van Google Camera uit de Play Store bekend is, lees je dat natuurlijk op DroidApp.

Lees ook

Reageer op dit artikel