Google Camera met HDR+ nu ook voor Snapdragon 820, 821 en 835: enorm kwaliteitsverschil

De Google Camera app is doorgaans alleen beschikbaar voor de Nexus- en Pixel-apparaten. Echter is de applicatie nu ook geschikt om te draaien op smartphones met een Snapdragon 820, 821 en 835. In de praktijk zien we grote kwaliteitsverschillen tussen de camera-apps.

Google Camera app voor meer toestellen

Middels een onofficiële weg is hebben ontwikkelaars de Google Camera-app werkend gekregen op meer toestellen. De Google Pixel wordt gezien als een van de beste smartphone-camera’s en dat komt met name door de toepassing van HDR+. Hiermee worden meerdere foto’s met verschillende belichting genomen, en vervolgens gecombineerd tot het beste eindresultaat. Ook wordt de ruis in het beeld gereduceerd.

OnePlus vs Google Camera

Een ontwikkelaar uit Oekraïne is aan de slag gegaan met de APK van Google Camera 4.4 en hiermee wordt het mogelijk om op meer toestellen de HDR+ functie in Google Camera te gebruiken. De toestellen die nu ondersteunt worden zijn smartphones met een Qualcomm Snapdragon 820, Snapdragon 821 en Snapdragon 835 processor. Er komen ook berichten binnen over het ondersteunen van de Snapdragon 625.

OnePlus vs Google Camera HDR+

Hierdoor wordt de applicatie geschikt gemaakt voor de OnePlus 3, OnePlus 3T, OnePlus 5 en LG G6. Wel werkt bijvoorbeeld de ondersteuning voor de dual-camera en de 4K video-opname niet. De collega’s van XDA hebben vergelijkingsfoto’s gemaakt met de OnePlus 3 camera-app en de camera-app van Google. Daarin zien we soms echt grote verschillen tussen de resultaten. Het overwegen waard lijkt ons. De bovenstaande foto’s tonen links de OnePlus 3 camera en rechts de Google Camera app.

Mocht je zelf aan de slag willen gaan met de applicatie, dan kun je deze downloaden als APK via deze link. Het gebruik van de applicatie is op eigen risico.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel