Google Chrome: wachtwoordbeveiliging wordt flink verbeterd

Google heeft nieuwe maatregelen aangekondigd om de wachtwoordbeveiliging in Chrome te verbeteren. Hiervoor worden verschillende nieuwe functies en mogelijkheden gepresenteerd.

Wachtwoordbeveiliging in Chrome

Google voert verbeteringen door in de Chrome-browser voor het beveiligen van je wachtwoorden. Tegenwoordig horen we veel verhalen over datalekken, phishing, oplichting of andere manieren om gevoelige informatie in handen te krijgen. Volgens Google is het beveiligen van gegevens topprioriteit geworden, en daar moet Chrome nu een handje bij helpen.

Aan de Chrome-browser wordt de wachtwoordbeveiliging verbeterd, wat zorgt voor een betere online veiligheid. Een voorbeeld hiervan is een optie, die waarschuwt als je gebruikersnaam of wachtwoord voorkomt in een datalek. Het is dan aan te raden een andere gebruikersnaam en/of wachtwoord te kiezen, en daar zal Google je op attenderen. De functie is te beheren via de Chrome-instellingen onder Synchronisatie en Google-services.

Google Chrome wachtwoordbeveiliging

Daarbij wordt Safe Browsing verbeterd. Hierin worden onveilige websites bijgehouden, en deze lijst wordt iedere 30 minuten vernieuwd. Elke dag worden volgens Google 4 miljard apparaten beschermd tegen allerlei soorten dreigingen, zoals phishing. In de desktop-app van Chrome wordt deze lijst voortaan realtime bijgehouden. Hiervoor dien je ‘Zoeken en browsen verbeteren’ in de instellingen ingeschakeld te hebben.

Een andere verbetering is dat Chrome een waarschuwing kan geven als je probeert in te loggen met je Google-account bij een phishing-website. Dat was tot nu toe alleen het geval als je synchronisatie ingeschakeld had, maar dat geldt voortaan ook zonder ingeschakelde synchronisatie. Tevens geldt deze voor alle wachtwoorden die zijn opgeslagen in de wachtwoordbeheerder in Chrome. Tot slot heeft Google een visuele update uitgerold voor de Chrome-profielen, zodat je bijvoorbeeld ziet dat wachtwoorden onder het juiste Google-account worden opgeslagen.

Lees ook

Reageer op dit artikel