Google Collections: verzamel content met nieuwe dienst

Google heeft vanavond een nieuwe dienst gelanceerd. Google Collections, in het Nederlands Google Collecties, is een plek waar je content kan verzamelen en delen met je vrienden. De dienst doet denken aan Pinterest, maar dan net iets anders.

Google Collections

Google heeft een nieuwe dienst toegevoegd aan het sociale netwerk Google+. Google+ heeft nog steeds niet de potentie waarop Google gehoopt had, en wil Google dit een boost geven met de komst van Google Collections.

Google Collections

Google Collections is een verzamelplaats om content te delen. Het gaat hierbij verder dan Pinterest. Je kan naast foto’s ook andere media delen zoals video’s, een link, poll, evenement of andere content. Vervolgens kunnen mensen net als bij een Google+-pagina de collectie volgen. Uiteraard kunnen anderen ook reageren op de content.

Google Collections

Google Collecties geeft je de mogelijkheid om een collectie openbaar te maken, te delen met bepaalde Google+ kringen of alles voor jezelf te houden. Je kan elke collectie voorzien van een eigen kleur en een header-foto.

Google Collections

Google Collections wordt vanaf nu gefaseerd uitgerold. Je kan Google Collections hier vinden. Ook kan je in de Google+ app de Collections vinden. Voor Apple iOS zullen Google Collections later toegevoegd worden.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel