Google Docs, Sheets en Slides krijgen nieuwe Material Theme-interface

Google bracht eerder al designwijzigingen naar verschillende applicaties voor Android, waaronder Google Drive. Nu zijn ook de individuele Docs, Sheets en Slides apps bijgewerkt met het nieuwe Material Theme.

Material Theme voor Docs, Sheets en Slides

Het Material Theme is een verbetering en vernieuwing op het bekende Material Design wat met Android Lollipop geïntroduceerd werd. Het nieuwe design voor Android wordt nu op meer plekken doorgevoerd, en nu zijn er weer een aantal apps aan de beurt.

Google Docs Material Theme

Eerder kreeg Google Drive al het nieuwe sausje met de verbeterde interface. Google heeft nu ook de Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties apps bijgewerkt met het nieuwe design. De blauwe, groene of gele titelbalk bovenin beeld is vervangen door een witgekleurde balk, zoals we kennen uit het nieuwe Material Theme. Onderin beeld vinden we de zwevende plus-knop waarbij je direct een nieuw bestand, zoals een document, aan kunt maken of een template kunt kiezen.

Google Docs template

Via het zijmenu (ofwel het hamburger-menu) kun je terecht voor de aanvullende opties. Geen navigatiebalk onderin beeld dus. Je kunt in dit zijmenu terecht om te schakelen tussen accounts, maar ook bijvoorbeeld de offline en gedeelde bestanden bekijken.

Update

De nieuwe interface wordt vanaf nu naar iedereen uitgerold. Je hoeft hiervoor geen update uit de Google Play Store te downloaden; hij wordt aan de kant van de server geactiveerd. Het kan hierdoor even duren totdat iedereen het nieuwe Material Theme heeft.

Google Documenten
Google Documenten
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Google Spreadsheets
Google Spreadsheets
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Google Presentaties
Google Presentaties
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel