Google Duo oproepen vanaf nu mogelijk via je Google Home-apparaat

Google Duo is een handige videobel-app die meer gebruikers heeft weten te trekken dan Google Allo. Vanaf nu kunnen oproepen gedaan worden via de Google Home en smart speaker.

Google Duo via smart speaker

Google Duo heeft vanaf nu ondersteuning voor bellen en gebeld worden via de smart speaker. Eerder werd de videobel-app al voorzien van ondersteuning voor bellen via een smart screen; daar wordt dus nu de speaker aan toegevoegd. Het gaat hier om producten zoals de Google Home, Home Mini en Home Max. Je videobelt dan weliswaar, maar dan zonder beeld.

Google Duo Home

Via de Google Assistent kun je een oproep starten. Hierbij geef je een commando aan de assistent om Google Duo te starten. Niet alleen kun je zeggen ‘call (naam) on Duo’, je kunt ook een specifiek slim apparaat aanwijzen voor je gesprek zoals ‘call living room Home’. In dat geval zal alleen de Google Home in de woonkamer gebruikt worden en bijvoorbeeld niet die in de slaapkamer.

Toch is de functie niet direct voor iedereen beschikbaar. Je moet de slimme apparaten eerst selecteren in de instellingen van Google Assistent. Hiervoor ga je naar de Google-app (Assistent) > instellingen > Google Assistent > tabblad Diensten > spraakoproepen en videogesprekken en kies vervolgens Google Duo. Overigens werkt het vooralsnog alleen als je de Assistent op de Engelse taal hebt ingesteld. De functie wordt vanaf nu uitgerold.

Lees ook

Reageer op dit artikel