Google Foto’s laat je nu foto’s archiveren: zo werkt het

Google Foto’s is voorzien van een nieuwe server-side update. Vanaf nu is het mogelijk om foto’s te archiveren. Hierdoor worden ze niet verwijderd, maar worden ze wel verborgen uit je overzicht met afbeeldingen. We leggen je uit wat je met de archiveer-functie kunt en hoe het werkt.

Google Foto’s: archiveren

Vanaf nu vind je in de foto-app van Google, Google Foto’s, de archiveer-functie. Hiermee wordt het mogelijk om foto’s te archiveren. Wanneer je hiervoor kiest word je foto niet verwijderd, maar verborgen uit het overzicht met alle foto’s. Een gearchiveerde foto is nog wel zichtbaar in een album en zal ook gewoon in de zoekresultaten te vinden zijn. Het kan bijvoorbeeld dienen om meer overzicht in je galerij te krijgen.

Je kunt foto’s via onderstaande manier archiveren;

  • Open een foto
  • Tik rechtsbovenin op de drie puntjes
  • Kies hier de optie ‘Archiveren’

Daarnaast kun je er ook voor kiezen om in het overzicht met je foto’s één of meerdere afbeeldingen ingedrukt te houden. Je kiest dan bovenin de balk voor archiveren. Foto’s die je gearchiveerd hebt vind je terug in het zijmenu, onder de optie Archief. De optie wordt automatisch toegevoegd aan Google Foto’s.

Google Foto's
Google Foto's
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel