Google Foto’s komt met nieuwe ‘Memories’ voor herinneringen

Google Foto’s introduceert een nieuwe functie voor in de app. Met de nieuwe Memories, krijg je verhalen te zien waarmee teruggeblikt wordt op herinneringen. De functie doet denken aan Instagram Stories.

Google Foto’s Memories

In de nieuwste versie van Google Foto’s heeft Google gewerkt aan een functie die doet lijken aan Instagram Stories, Snapchat en de verhalen-functie uit Facebook. Met de nieuwe functie, genaamd Google Foto’s Memories, vind je voortaan een terugblik op eerdere momenten bovenaan je galerij.

Google Foto's Memories

Eerder gingen er al geruchten rond dat Google een dergelijke functie toe zou willen voegen aan Foto’s. Het bestaan hiervan is nu officieel bevestigd. Het gaat om afbeeldingen uit voorgaande jaren. Op basis van machine learning wordt gekeken welke foto’s waarschijnlijk het meest interessant zijn voor de gebruiker. Naast foto’s kunnen ook video’s getoond worden.

Wanneer je op een verhaal tikt, krijg je één of meerdere foto’s te zien, zoals je dat bijvoorbeeld ook kent van Instagram. Google geeft aan dat mensen een bepaalde periode kunnen verbergen, of de Memories helemaal uit kunnen schakelen.

Google Foto's memories 2

Delen

Google zal de Memories-functie nog verder uitbreiden in de nabije toekomst. Het moet dan mogelijk worden om met één druk op de knop een foto direct naar je familie of vrienden te sturen.

De functie wordt vanaf nu uitgerold, maar het kan even duren voordat deze voor iedereen beschikbaar is.

Google Foto's
Google Foto's
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel