Google Fuchsia OS moet op termijn vervanger worden voor Android

Google Fuchsia OS is het besturingssysteem waar de internetreus al enige tijd aan zou werken. Al geruime tijd gaan ook geruchten rond dat dit besturingssysteem Android kan gaan vervangen in de toekomst. Een nieuw bericht in Bloomberg lijkt dit nieuws te bevestigen.

Fuchsia OS ontwikkelaars zitten niet stil

Bronnen die dichtbij de ontwikkeling van het OS staan vertellen dat Fuchsia uiteindelijk op elk apparaat zal komen dat Google uitgeeft. Apparaten waarop nu nog Android of ChromeOS draaien zullen in de toekomst worden voorzien van het nieuwe OS. In eerste instantie ligt de focus op connected devices zoals Google Home. Hierna wil Google Fuchsia ook uitbrengen op apparaten zoals laptops.

Aan het besturingssysteem zijn inmiddels meer dan 100 medewerkers bezig met het ontwikkelen, ontwerpen en samenstellen van het systeem. Binnen het bedrijf zijn soms spanningen door de ontwikkeling van het nieuwe OS. In het stuk van Bloomberg refereert een medewerker aan een conflict dat speelde tussen de advertentie afdeling en de afdeling die gaat over privacy functies binnen Fuchsia OS. Uiteindelijk werd dat conflict gewonnen door het advertentieteam.

Het stuk gaat verder niet in op hoe de overgang van Android naar Fuchsia eruit zal gaan zien. We gaan de komende jaren ongetwijfeld meer te weten komen over Fuchsia OS en de toekomst van Android. In een statement verklaarde Google tegenover CNET dat het geen concreet plan heeft om Android te vervangen in de komende vijf jaar.

Bron
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel