Google Go kan nu webpagina’s voorlezen

Het vorig jaar door Google gelanceerde “Go” maakt het zoeken sneller op apparaten die over weinig processorkracht of geheugen beschikken. De Google Go-applicatie krijgt er vandaag nog een nieuwe functie bij die het web nog toegankelijker moet maken.

Google Go leest voor

Websites bestaan voornamelijk uit lange teksten die niet altijd even makkelijk te lezen zijn. Google ontving meerdere vragen om dit probleem op te lossen en maakt het via Google Go mogelijk om teksten voor te lezen. Aangedreven door taalverwerkingssoftware en een slimme AI kan de technologie in 28 talen, waaronder het Nederlands, inhoud oplezen. Zelfs via 2G-verbindingen in afgelegen gebieden moet de techniek stabiel werken.

Google Go voorlezen

Met de techniek is het oplezen van een artikel of andere inhoud net zo makkelijk als het luisteren naar de radio of het kijken van televisie. De techniek komt ook van pas als je in de keuken staat en een gerecht moet bereiden. Ook kan het voorlezen helpen bij het verbeteren van je taalvaardigheid of de uitspraak van bepaalde woorden.

De update voor Google Go staat vanaf vandaag klaar voor iedereen met een Android Go toestel. Let op de speciale voorleesknop bij het zoeken in de Google Go app.

Google Go: A lighter, faster way to search
Google Go: A lighter, faster way to search
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel