Google Goggles stopt; gebruikers moeten over naar Google Lens

In 2010 werd Google Goggles uitgebracht, een applicatie waarmee je beelden kunt scannen en meer informatie over een onderwerp kunt vinden. De app van Google is sinds 2014 niet meer geüpdatet, maar nu is wel een update uitgebracht. Deze maakt gelijk een eind aan de dienst Google Goggles.

Google Goggles stopt

Google heeft bekend gemaakt dat het stopt met de beeldherkeninning-app Google Goggles. De app werd zo’n acht jaar geleden uitgebracht en werd vier jaar geleden voor het laatst bijgewerkt met een update. Je kunt je toestel richten op een onderwerp, en hier vervolgens meer informatie over krijgen. Het beeld wordt gescand en er wordt gekeken naar dingen die nuttig zijn om informatie over te geven. Hierbij kun je denken aan de Eiffeltoren in Parijs, een automerk en ook kunnen logo’s en QR-codes gescand worden.

Google Goggles

Er komt nu een eind aan Google Goggles. Opvolger Google Lens gaat het stokje overnemen. Bij sommige gebruikers is de app al onbruikbaar en krijgen ze bij het openen van de app een melding te zien. Beide apps zijn te downloaden uit de Play Store via onderstaande button.

Google Lens
Google Lens
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Google Goggles
Google Goggles
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel