‘Google werkt aan verbeterde camera-app met Goggles integratie’

Google Camera is de foto-app die begin maart uit de Play Store werd gehaald. Volgens bronnen werkt Google nu aan een compleet vernieuwde camera-app en zal daarbij ook Google Goggles integreren. Met Goggles kan je een foto maken van een herkenbaar object of product waarna Google deze door de visuele zoekmachine kan halen.

Google Camera met Goggles?

Begin maart verdween Google Camera uit de Play Store. De camera-app van Google was tot dat moment gewoon voor iedereen uit de Play Store te downloaden en werd standaard meegeleverd met de Nexus-apparaten. Nu gaan er berichten rond dat Google werkt aan een compleet vernieuwde camera-applicatie met daarbij de integratie van Google Goggles, een applicatie die sinds mei 2014 al niet meer is bijgewerkt met een update. Een anonieme bron maakt hier melding van tegenover de collega’s van SlashGear.

Met de app Google Goggles kan een barcode en QR-code gescand worden en zo meer informatie verkregen worden over een product. Daarnaast is het met Goggles mogelijk om een foto te maken van een herkenbaar of bekend object. Vervolgens zoekt Google aan de hand van de foto de juiste resultaten erbij. De nieuwe technologie die Google mogelijk wil gebruiken in de Google Camera-app zou daarbij gebruikers ook de mogelijkheid geven een omtrek te tekenen zodat ongewenste elementen in de foto (zoals de achtergrond) worden gefilterd en zo sneller en nauwkeuriger een resultaat gevonden kan worden.

Google Camera Goggles

Bij het zoeken naar een product zou Google mogelijk ook direct een mogelijkheid willen aanbieden aan de gebruiker om het product rechtstreeks te kunnen kopen bij de aanbieder. Het is echter nog maar de vraag of deze mogelijkheid ook bij lancering direct in ons land beschikbaar zal komen. De kans is aanwezig dat deze functionaliteit eerst in bijvoorbeeld de Verenigde Staten beschikbaar zal komen.

Volgens de bron is de vernieuwde versie al getest op mobiele apparaten en ook op smartwatches. Het is ook denkbaar dat Google de nieuwe technologie wil laten werken in combinatie met augmented reality headsets. Of Google inderdaad met een uitgebreidere, vernieuwde camera-app komt met Google Goggles moeten we nog even afwachten. Wellicht zien we hier in mei meer van tijdens Google I/O.

Google Goggles
Google Goggles
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Bron
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel