Google Hangouts getroffen door wereldwijde storing [Update 5]

Google Hangouts heeft last van een wereldwijde storing. De gebruikers kunnen niet verbonden worden met de dienst, en berichten komen niet aan. Niet alleen Google Hangouts heeft last van een storing. Ook andere Google diensten hebben last van een storing.

De storing bij Google Hangouts, eerder bekend als Google Talk,  begon even voor half zes vanavond. De chatdienst kan geen verbinding leggen tussen de gebruiker en de servers. Op het Apps Status Dashboard is inmiddels te zien dat Google Hangouts last heeft van de storing. Google onderzoekt momenteel de storing, en werkt spoedig aan een oplossing.

Storing google hangouts

De storing is niet beperkt tot Nederland, daarnaast is het zowel via de browser, Google+, Gmail als via de applicatie op de smartphone niet mogelijk berichten te versturen of te ontvangen. Zover bekend zijn andere Google-diensten niet getroffen door de storing.

Update 18:01: We krijgen ook berichten binnen dat Google Drive slecht bereikbaar zou zijn. Dit is niet bij elke Google Drive gebruiker het geval.

Update 19:03: Google Spreadsheets is ook down. Google Spreadsheets is een onderdeel van Google Drive. Google meldt dat rond kwart over zeven een nieuwe update zal worden gecommuniceerd.

Update 19:27: Google laat het volgende weten: “De service Google+ Hangouts is voor een aantal gebruikers al hersteld. Wij verwachten binnenkort een oplossing voor alle gebruikers. Deze termijn is een indicatie die kan worden gewijzigd.

Update 19:39: Google Hangouts werkt hier inmiddels weer. Zijn er toevallig nog mensen met problemen met Google Hangouts? Laat dan onder dit bericht een reactie achter, we horen het graag.

Update 21:02: Google heeft de storing verholpen. Google laat het volgende weten: “Het probleem met Google+ Hangouts is verholpen. Onze excuses voor het ongemak. Wij danken u voor uw geduld en blijvende steun. Betrouwbaarheid van het systeem is voor Google een eerste prioriteit. Wij werken voortdurend aan de verbetering van onze systemen.”

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel