Google kondigt herinrichting Google+ aan: uitrol begonnen

Google+, het sociale netwerk van Google, krijgt een vernieuwd ontwerp. Eerder werd al bekend dat Google+ herbouwd zou worden en een andere insteek zou gaan krijgen. Google is inmiddels begonnen met het uitrollen van het vernieuwde Google Plus.

Google+

Google+

Google+ zal na de herinrichting meer de focus leggen op twee van haar functies: Communities en Collecties. Volgens Google zijn vooral deze twee functies populair op het sociale netwerk van Google. De Collections en de Communities zullen een prominentere plek krijgen in de nieuwe indeling van Google+.

De gebruikerservaring van Google+ moet volgens Google ook een stuk eenvoudiger werken. Niet alleen de website op de computer, maar ook op de mobiele apparaten is Google+ vriendelijker in gebruik. Op elk apparaat waar je Google+ mee bezoekt, moet je dezelfde beleving krijgen. Ook worden de verschillende onderdelen gekenmerkt met een eigen herkenbare kleur die terugkomt in de interface van de apps en webpagina’s.

De webinterface van Google+ zal vanaf nu beschikbaar komen voor gebruikers van het sociale netwerk; mocht deze je niet bevallen dan kan je terug naar de oude versie. De Android-app en iOS-app zal in de komende dagen bijgewerkt worden. De nieuwe webinterface kan je vanaf nu krijgen via deze link.

Volg je DroidApp al op Google+?

Currents
Currents
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel