Google Keep: vanaf nu notities vastpinnen en Launcher Shortcuts

Google heeft haar notitie-app Google Keep voorzien van een update. Het is vanaf nu mogelijk om nog sneller belangrijke notities zichtbaar te hebben in één oogopslag. Je kunt vanaf nu namelijk deze vastpinnen.

Notities vastpinnen

Met de nieuwe versie van de Android-app van Google Keep is het mogelijk om notities vast te pinnen. Je kunt een notitie ingedrukt houden in de app, waarna je bovenin beeld een pin ziet staan. Ook kan je een notitie openen en vervolgens een pin instellen voor de desbetreffende notitie.

Google Keep pin

Berichten en notities die je markeert met een pin worden helemaal bovenaan in beeld weergegeven. Mocht je meer dan één notitie vastgepind hebben, dan kan je door een notitie langer ingedrukt te houden en te slepen, de volgorde handmatig aanpassen.

Launcher Shortcuts

Tevens is bij de nieuwe versie van Google Keep nog een functie toegevoegd. Degenen met Android 7.1 Nougat kunnen vanaf nu gebruik maken van de Launcher Shortcuts. Hiermee kan je zonder de app eerst te moeten openen, direct vanaf de snelkoppeling een actie starten.

Google Keep Launcher Shortcuts
Foto via Android Police

Downloaden

De nieuwe functie wordt vanaf nu uitgerold via de Google Play Store.

Google Keep - Notities en lijsten
Google Keep - Notities en lijsten
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel