Google geeft standaard Klok-app een nieuw ontwerp en icoon

Hoewel Google druk bezig is met de ontwikkeling van Android O is er ook tijd om de standaard applicaties van een nieuw ontwerp te voorzien. De Klok applicatie die op Pixel en Nexus telefoons te vinden is, is dit keer aan de beurt voor een nieuw likje verf.

Klok kijken in nieuw ontwerp

Google heeft haar Klok van een nieuw ontwerp voorzien en brengt daarmee een eerste grote update uit. Wat meteen opvalt is dat het paarse van de oude app is vervangen door een donker grijze kleur met een licht blauwe kleur voor de zwevende knop in het midden. De applicatie straalt hierdoor meer rust uit, maar de kleuren is niet het enige wat gewijzigd is in de app.

Google Klok 5.1

Je kunt in de Klok-app ook van meerdere locaties de tijd weergeven en Google heeft in de update de  lettergrootte iets aangepast. Ook het icoontje van de app is aangepast en heeft ondersteuning voor schaalbare app iconen. Afhankelijk hoe je je launcher in stelt zal het app icoontje een iets andere vorm aannemen.

Je kunt de officiële Android klok downloaden uit de Google Play Store, de app met versienummer 5.1 wordt vanaf nu uitgerold.

Klok
Klok
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel