Google kondigt Android Wear aan; LG en Motorola kondigen wearables aan

Google heeft een speciale Android-versie aangekondigd voor de wearables, ofwel horloges. Op dit moment heeft Google nog niet heel veel losgelaten, maar heeft al wel enkele beelden getoond, die de interface en vormgeving laten zien. Verder heeft LG al de LG G Watch laten zien; de eerste wearable met Android Wear. UPDATE: Motorola kondigt ook horloge met Android Wear aan.

Vandaag heeft Google Android Wear aangekondigd; een voor wearables aangepaste versie van het Android-besturingssysteem. Op het scherm van het horloge kan met Android Wear de relevante informatie weergegeven worden. De informatie kan bestaan uit het weerbericht en agenda-items, maar ook navigeren en het lezen van berichten in Google Hangouts is een mogelijkheid.

Android Wear

Google Now is ook beschikbaar in Android Wear. Zo kan je vragen stellen en direct het antwoord krijgen op je horloge. Google Now laat op je wearable ook de laatste sportuitslagen en afspraken zien. Locaties kunnen gevonden worden via Google Now en het is zelfs mogelijk om vervolgens te navigeren naar die desbetreffende locatie.

Android Wear biedt ook de mogelijkheid tot het bijhouden van sportprestaties zoals de realtime-snelheid. Daarnaast kan Android Wear verbinding leggen met afspeellijsten met muziek, die op de Android smartphone staan. Daarnaast kunnen applicaties voor bijvoorbeeld sociale netwerken geoptimaliseerd worden voor de wearables.

Google heeft nog niet veel losgelaten verder. De bekende informatie is bedoeld voor de ontwikkelaars, die vervolgens hun applicaties kunnen optimaliseren voor de wearables. Wel heeft Google een samenwerking aangekondigd met horlogemaker Fossil.

LG G Watch

 

Ook heeft LG haar eerste Android wearable aangekondigd; de LG G Watch. De LG G Watch zal naar verwachting nog in het tweede kwartaal van 2014 officieel geïntroduceerd worden.

Moto 360

Zojuist heeft ook Motorola een wearable aangekondigd; de Moto 360. De Moto 360 komt in de zomer van dit jaar op de markt. De specificaties zijn net als de adviesprijs nog niet bekend gemaakt. Wel kan je op de Motorola site jezelf inschrijven voor een reminder, als de wearable op de markt is.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel