Google neemt visuele vertaal-app Word Lens over

Google heeft het bedrijf Quest Visual, die achter de applicatie Word Lens zit overgenomen. De applicatie zal geïntegreerd gaan worden in een eigen applicatie van Google. Met Word Lens kunnen dingen in het straatbeeld realtime vertaalt worden door het gebruik van de camera.

Google heeft Quest Visual overgenomen. Quest Visual zit achter de applicatie Word Lens. Met Word Lens kunnen teksten via de camera vertaalt worden naar een andere taal. Word Lens is sinds 2010 te downloaden voor Apple iOS en sinds 2012 verkrijgbaar voor Android-apparaten. Via de camera kunnen realtime teksten worden vertaalt naar een andere taal. Google gaat de applicatie Word Lens samenvoegen met haar eigen vertaal-app Google Translate.

Google Word Lens

De talen die op dit moment ondersteunt worden zijn Engels, Spaans, Russisch, Frans, Italiaans, Duits en Portugees. De verwachting is, dat met de overname op termijn Google nieuwe talen zal toevoegen aan de applicatie. De applicatie Word Lens is nu gratis te downloaden uit de Google Play Store. Het is niet bekend of de applicatie binnenkort zal verdwijnen na de samenvoeging met Google Translate, maar die kans is wel groot. Word Lens wordt ook ondersteund door Google Glass.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel