Google Translate 3.1 update: live-vertalen met camera

Google Translate heeft een grote update gekregen. De Android-app van Translate krijgt de mogelijkheid om teksten realtime te vertalen met behulp van de camera. Daarnaast zijn nog een aantal verbeteringen doorgevoerd.

Google heeft nieuwe mogelijkheden aangekondigd voor de Android-app van Google Translate. De nieuwe versie van de app krijgt de mogelijkheden uit de app Word Lens. In augustus kwamen de eerste berichten al naar buiten over nieuwe functionaliteiten in Google Translate.

translate

Word Lens werd vorig jaar overgenomen door Google. Met het gebruik van de camera kan een tekst ‘gescand’ worden uit momenteel 36 talen. Voorbeelden waarin de nieuwe realtime vertaling van pas kan komen is bijvoorbeeld bij een bezoek aan een terrasje in Barcelona voor de menukaart of een verkeersbord in Italië.

Het realtime vertalen werkt momenteel voor de vertaling van en naar het Engels naar het Frans, Duits, Italiaans, Portugees, Russisch en Spaans. In de toekomst zullen meer talen toegevoegd worden.

Daarnaast kan de nieuwe functie gebruikt worden om een conversatie te voeren. Middels de nieuwe versie van Google Translate wordt het gesprek direct omgezet in de andere taal. Dit was voorheen op zich ook al mogelijk, maar moest er na elke zin op het microfoontje geklikt worden. Dat hoeft nu niet meer, Google Translate zal nu ook zelf de gesproken talen herkennen.

Naast de eerder genoemde verbeteringen is ook het logo van Google Translate voorzien van een vernieuwend tintje. Dagelijks worden er een miljard vertalingen uitgevoerd via Google Translate. Maandelijks gebruiken 500 miljoen mensen de vertaaldienst van Google.

Via onderstaande button kan Google Translate gedownload worden uit de Play Store.

Google Translate
Google Translate
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

via Google

Lees ook

Reageer op dit artikel