Google Nest Hub spreekt vanaf nu de Nederlandse taal

Google heeft stilletjes de Nederlandse taal toegevoegd aan de Google Nest Hub. Voortaan kun je dus het apparaat ook in het Nederlands gebruiken om je vragen te stellen en antwoorden te krijgen.

Google Nest Hub in het Nederlands

Tijdens de afgelopen editie van Google I/O hebben we aardig wat nieuwe dingen gezien. Er werd onder andere ook bekend dat de Google Nest Hub naar Nederland komt. Dit is een variant op de Google Home, maar dan met beeldscherm. Het apparaat heette eerder Google Home Hub.

Mocht je al in het bezit zijn van de Google Home Hub/Google Nest Hub, dan kon je deze alleen gebruiken in de Engelse taal. Echter, de collega’s van Androidworld melden dat Google stilletjes de Nederlandse taal ter ondersteuning heeft toegevoegd. Dit moet je nog wel even instellen en dat kan op de volgende manier;

  • Open de Google Home app op je smartphone
  • Kies de optie ‘Assistent’ en selecteer ‘Talen’
  • Kies ‘Een taal toevoegen’ en kies één of meerdere talen

Google Nest Hub

Je kunt vervolgens ‘Oke Google’ zeggen in de eerste taal die je hebt gekozen. Hoewel het mogelijk is om in beide talen de Assistent te gebruiken, kun je niet twee talen door elkaar gebruiken. Nog steeds werkt Google aan een betere bruikbaarheid van de Nederlandse assistent, maar het begin is er.

De Google Nest Hub kun je bestellen voor een bedrag van 129 euro bij Bol.com, Coolblue en MediaMarkt. Het apparaat wordt vanaf 28 mei in Nederland uitgeleverd.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel