Google+: niet meer verplicht bij Gmail en Google+ foto’s in Google Maps

De geruchten over dat Google het sociale netwerk Google+ op een lager pitje wil zetten nemen toe, en ook nu is daar weer aanleiding voor. Niet langer is Google+ meer verplicht bij het aanmaken van een Gmail- of Google-account. Daarnaast zullen foto’s uit Google+ ook op Google Maps te vinden zijn.

Google+ en Gmail

Tot voor kort moest er verplicht een Google+ profiel aangemaakt worden wanneer je een Gmail-account aanmaakte. Deze verplichting komt nu tot een einde. Mocht je meer Google-diensten van Google willen gebruiken, zoals YouTube en Google Play, dan is een Google+ account nog wel noodzakelijk. Maar voor degenen die enkel een Gmail-adres willen, is dit niet langer meer nodig.

Google Views

Foto’s uit Google+ in Google Maps

Foto’s die je op het sociale netwerk Google+ publiekelijk geplaatst hebt, worden vanaf nu wellicht weergegeven in de kaartendienst Google Maps. Om je openbare foto weer te kunnen geven op Google+ moet de foto aan vier eisen voldoen.

  • Zoals gezegd moet de foto openbaar zijn
  • De foto moet gekoppeld zijn aan een locatie
  • De foto moet in een openbaar album staan in je Google+-account en daarbij moet de optie ‘Locatie weergeven’ ingeschakeld zijn
  • En natuurlijk moet een foto voldoen aan het beleid van Google zelf

Wanneer je ongemerkt foto’s openbaar deelt in je Google+, met locatiegegevens dan is het goed om dit even te controleren, zodat je familiefoto’s en privé-kiekjes niet voor iedereen zichtbaar zijn. Mocht je je eigen foto willen delen via Google Maps, dan kan je deze hier toevoegen via Google Views. In Google Views was het ook al mogelijk om je Photo Sphere 360 graden foto’s te delen via Google Maps.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel