Google Nieuws app kampt met bug: tientallen gigabytes dataverkeer

Google Nieuws is een handige applicatie die het nieuws uit verschillende bronnen bundelt in één applicatie. Er is echter sprake van een serieuze bug die een enorme belasting is voor je databundel.

Google Nieuws met data-bug

De Google Nieuws app kampt bij sommige gebruikers met een zorgwekkende bug. De applicatie verbruikt zonder dat je het door hebt tientallen gigabytes aan data. De bug zou al sinds begin september op zijn gedoken en er zijn vele slachtoffers die de dupe zijn van de bug. De nieuws-app heeft veel van hun databundel verstookt.

Bij een gebruiker is er in één nacht 28GB aan data op de achtergrond verbruikt. Er zijn ook gevallen bekend bij gebruikers die een verbruik van 18GB, 20GB, 23GB en 24GB. Bij een enkele gebruiker is dit gebeurd tijdens het roamen in het buitenland en dit leverde een fikse telefoonrekening op.

Google Nieuws dataverbruik

Nog altijd is de dataslurpende bug in de app nog niet door Google aangepakt. Het kan raadzaam zijn om de Google Nieuws app in het overzicht met dataverkeer in de gaten te blijven houden. Eventueel kun je er tijdelijk voor kiezen om achtergrondgegevens uit te schakelen, zodat de Google Nieuws app niet voor verrassingen zorgt bij je databundel.

Google Nieuws
Google Nieuws
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel