Google Nieuws krijgt volledigere berichtgeving; veel verbeteringen en tijdlijn

Google gaat haar eigen nieuwsdienst verder verbeteren. Tijdens Google I/O heeft het bedrijf verbeteringen en nieuwe functionaliteit voor Google Nieuws aangekondigd. Er komt bijvoorbeeld een tijdlijn en een betere vermelding van de nieuwsberichten.

Google Nieuws met nieuwe functies

Google Nieuws is een handig hulpmiddel voor het raadplegen van verschillende nieuwsbronnen in één app. Sundar Pichai heeft tijdens Google I/O 2019 nieuwe functies gepresenteerd voor de nieuwsdienst. Wanneer je naar een bepaald onderwerp zoekt, wordt in Google Zoeken uitgebreidere berichtgeving gegeven, van verschillende nieuwsbronnen. Daarbij kunnen ook relevante podcasts worden weergegeven die van pas kunnen komen.

Google nieuws

Tijdens de presentatie heeft het bedrijf ‘Black Hole’ ofwel het zwarte gat gebruikt als voorbeeld. Dit onderwerp in de ruimte was de laatste tijd veel in het nieuws. Er verschijnt vervolgens verschillende soorten informatie. Denk aan foto’s, de betekenis en natuurlijk het nieuws. Er wordt zoveel mogelijk gericht gewerkt, zodat je direct in één oogopslag de meest nuttige informatie te zien krijgt. Bij podcasts krijgen gebruikers de mogelijkheid om deze toe te voegen aan een afspeellijst om ze later te beluisteren.

Google nieuws podcast

Google Nieuws zal daarbij beschikken over zogenoemde Full Coverage. Hierbij wordt belangrijke informatie uit verschillende bronnen in één overzicht getoond. Tevens is er een Story Timeline, waarbij het nieuws rondom het onderwerp in een overzichtelijke weergave getoond wordt.

Google nieuws tijdlijn

De nieuwe weergave van Google Nieuws komt later dit jaar in deze vorm naar Google Zoeken. Het is niet bekend wanneer dit precies gaat gebeuren.

Google Nieuws
Google Nieuws
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel