Google doet boekje open over nieuwe functies Pixel 4

De Pixel 4 is de laatste tijd al een aantal keer in het nieuws gekomen. Google heeft nu een nieuwe video naar buiten gebracht, samen met wat meer informatie over de nieuwe Pixel 4.

Nieuwe features Pixel 4

Vorige maand deelde Google al een teaser van de nieuwe smartphone; nu gaat het bedrijf een stapje verder. Het deelt een blogbericht, samen met een nieuwe video. Hierin krijgen we een beter beeld van de features die de Pixel 4 zal krijgen. Je kunt voortaan zonder het toestel vast te houden, iets doen met je smartphone.

Sensoren

Google noemt deze functionaliteit Motion Sense. Een speciale sensor (genaamd Soli) registreert de kleine bewegingen rond de telefoon. Deze werkt samen met unieke software-algoritmen. Het kan gebaren herkennen en detecteren wanneer je in de buurt bent. Door met je hand te zwaaien kun je een nummer overslaan met de muziekspeler, een alarm snoozen, of een telefoongesprek stoppen. Na verloop van tijd moeten er meer opties beschikbaar komen, zo belooft Google.

De gezichtsherkenning moet ook sneller en beter werken. Deze moet echter minder omslachtig werken dan bij andere devices, zo schrijft Google. Wanneer je in de buurt bent, worden de speciale sensoren geactiveerd en wordt de telefoon al ontgrendeld voordat je het doorhebt. Dit moet ervoor zorgen dat het allemaal veel veiliger werkt.

Galaxy S3

Nog even terugkomend op het detecteren van of je in de buurt van je toestel bent. Een vergelijkbare feature zagen we al bij de Samsung Galaxy S3 van een aantal jaar geleden. Hierbij bleef het scherm ingeschakeld als je er naar keek. Het lijkt erop dat Google deze vergelijkbare techniek ook wil toepassen.

sensoren pixel 4

Wanneer de nieuwe Pixel 4 precies aangekondigd gaat worden is onduidelijk. In het bericht van Google heeft het bedrijf het over ‘later dit jaar’. Traditioneel gezien is dit in oktober. Dit zou betekenen dat Google al vroeg bezig is met het teasen van de Pixel 4.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel