Google Play Books 5.4 krijgt ook een donker thema

Google heeft een nieuwe update klaarstaan voor Google Play Books. De nieuwe boeken-app is voorzien van een nieuwe lik verf, waarbij een donker thema is toegevoegd aan de app.

Google Play Books met donker thema

Steeds meer apps krijgen ondersteuning voor een donker thema. Langzaam maar zeker geldt dit ook voor de apps die Google voor Android heeft uitgebracht. Eerder begon Google al met de uitrol van een donkere modus voor verschillende van haar apps, nu is Google Play Books aan de beurt. De boeken-app wordt voorzien van een update met een donkere modus.

Google Play Books donker

Het donkere thema is terug te vinden in Google Play Books 5.4. Er wordt gebruik gemaakt van een donkergrijze achtergrond, met lichtgrijze en witte tekst. De blauwe kleur die we kennen van Play Books zien we bijvoorbeeld terug bij de tabbladen en de pictogrammen. Toch is de functie niet helemaal volledig goed ontwikkeld. De nachtmodus werkt samen met de systeeminstelling op je Android 10-apparaat, maar met Android 9 Pie werkt hij niet met iedere smartphone even goed. Daarbij ontbreekt een toggle om zelf de donkere modus te activeren.

De update voor Google Play Books wordt vanaf nu uitgerold via de Google Play Store. Het kan enige tijd duren voordat iedereen de update heeft.

Google Play Boeken
Google Play Boeken
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel