Google Play Books 3.9: verbeterde zoekfunctie, badges en ‘Bubble Zoom’

Google heeft een update uitgebracht voor de boeken-app Google Play Books. Met de nieuwste versie, versie 3.9, zijn er verschillende functies toegevoegd. De zoekfunctie in de app is verbeterd en ook heb je sneller inzicht in wanneer er nieuwe content beschikbaar is, voor je favoriete serie.

Google Play Books 3.9

Een nieuwe update naar versie 3.9 staat klaar voor Google Play Books. De nieuwe versie van de boeken-app kent geen grote wijzigingen, maar biedt een aantal interessante verbeteringen. De zoekfunctie laat nu niet meer alleen de resultaten zien maar laat ook de suggesties voor de autocomplete zien.

Google Play Books 3.9

Wanneer je boeken van een bepaalde serie hebt, krijg je voortaan een zogenoemde badge te zien als er nieuwe content beschikbaar is. Zo krijg je bij een ‘comic’ of een roman met meerdere delen bij nieuwe content een blauw rondje in de bovenhoek te zien en de tekst met het aantal nieuwe delen.

Google Play Books 3.9

Google rolt ook een nieuwe functie genaamd ‘Bubble Zoom’ uit. Hiermee kunnen gebruikers op een verbeterde manier stripverhalen lezen. De tekstwolken kunnen op deze manier vergroot worden. Op dit moment zal alleen voor bepaalde boeken Bubble Zoom beschikbaar komen. Echter laat Google weten dat het doel is om de functie naar alle ‘comics’ en ‘manga’ te brengen.

bubble zoom

De boeken-app van Google kwam eind vorig jaar met een nachtverlichting modus. Vooral op vakantie en onderweg kan Google Play Books een handige toevoeging zijn.

Google Play Boeken
Google Play Boeken
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel