Prisma brengt nieuwe lichting woordenboek-apps uit

Prisma, bekend van de woordenboeken, heeft onlangs een nieuwe lichting woordenboek-apps uitgebracht. Hierin zitten nogal wat verbeteringen en een aantal nieuwe, handige functies. Hieronder lees je wat er nieuw is.

Prisma woordenboek-apps

Eén van de nieuwe functies is dat je vanaf nu bij elk trefwoord kunt luisteren hoe het klinkt in de vreemde taal. Ook kun je met de vernieuwde app(s) woorden vinden met zogenaamde Wildcards. Dit houdt in dat je woorden kunt zoeken waarvan je meerdere letters niet weet of woorden kunt zoeken die eindigen op bijvoorbeeld huis.

Een andere handige, nieuwe functie is dat je zoekgeschiedenis bewaard blijft, zodat je eerder gezochte woorden makkelijk kunt terugvinden. Mocht je bepaalde woorden graag opslaan; je kunt deze woorden aan je favorieten toevoegen.

Prisma woordenboek app

Belangrijke functies

De nieuwe app van Prisma is offline te gebruiken. Het opzoeken van woorden en betekenissen kost je dus geen data. Per taal heb je slechts één app nodig. Zo kun je dus van Frans naar Nederlands vertalen en van Nederlands naar Frans binnen één app. Prisma claimt dat ze met 80.000 trefwoorden en ruim 326.000 betekenissen meer vertalingen en voorbeeldzinnen hebben dan andere pocketwoordenboeken.

De nieuwe woordenboek-apps van Prisma kun je downloaden uit de Google Play Store voor een bedrag van tussen de €4,99 en €6,99.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel