Google Play Books krijgt nachtverlichting voor lezen in bed (+ APK)

Google Play Books heeft een update ontvangen en die voegt een handige nieuwe functie toe. Vanaf versie 3.7.45 kan er gebruik gemaakt worden van de functie genaamd ‘nachtverlichting’. Hiermee wordt als het ware een speciale laag over het scherm gelegd waardoor dit beter is voor je ogen.

Play Books nachtverlichting

In de lees-app Google Play Boeken kan vanaf nu de functie ‘nachtverlichting’ geactiveerd worden. Wanneer de zon ondergaat wordt geleidelijk het blauwe licht van het scherm vervangen door een oranje licht. Hoe later op de avond hoe meer de oranje gloed tevoorschijn komt. De applicatie houdt hiermee rekening met de tijd en tijdzone van de gebruiker. De oranje warme gloed van de nachtverlichting zorgt ervoor dat het geschikter is om te lezen en dat het rustiger is voor de ogen.

Play Books nachtverlichting

De nachtmodus in Play Books doet denken aan de werking van de app Twilight. Hiermee wordt ook als de avond valt het blauwe licht gefilterd en vervangen door een oranje gloed. Vooral als je nog lekker vanuit je bed een boek wilt lezen is de nachtverlichting een handige toevoeging. Door bij een boek het menu tevoorschijn te halen kan je de nachtverlichting bij de ‘A’ activeren. Dit hoef je eenmaal te doen waarna de app het werk zelf doet.

Google Play Boeken 3.7.45 zal vanaf nu uitgerold worden via de Google Play Store. Wil je niet zolang wachten? Download dan hier de Google Play Books 3.7.45 APK.

Google Play Boeken
Google Play Boeken
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel