Google Play Games krijgt bijnamen voor gamers met Gamer ID

Google heeft haar gaming platform Google Play Games uitgebreid met het zogenaamde Gamer ID. Gebruikers kunnen hiermee een eigen unieke bijnaam kiezen die op diverse plekken getoond zal worden.

Play Games Gamer ID

Met het Gamer ID wordt niet langer de naam gebruikt die je in Google hebt opgegeven voor je eigen Play Games account. Het Gamer ID is uniek en zal worden getoond op diverse leaderboards zodat iedereen kan zien hoe goed je bent in bijvoorbeeld Clash of Clans. Je kunt zelf kiezen of je gameprofiel openbaar wilt maken. Ook kun je bepalen of andere gebruikers jouw Gamer ID kunnen koppelen aan je mailadres of echte naam.

Wanneer je voor het eerst een Play Games account aanmaakt kun je een bijnaam verzinnen en registreren. Ook heb je de keuze uit meer dan 40 unieke profielfoto’s om aan je account te koppelen. Heb je al een Google Play Games account dan wordt het dialoogvenster voor het aanmaken van een Gamer ID getoond op het moment dat je nieuwe game start met Google Play Games integratie.

In de komende weken wordt het Gamer ID uitgerold naar alle apparaten, ook is in de update het aanmeldproces versneld. Met het automatisch inloggen is het niet langer nodig om per game te kiezen met welk Google account je wilt inloggen.

Lees ook

Reageer op dit artikel