Google Play Music krijgt radiostations met gepersonaliseerde afspeellijsten

Google heeft in haar muziekplatform Google Play Music een nieuwe functie toegevoegd die het ontdekken van nieuwe muziek moet vereenvoudigen. Vanaf deze week is ‘New Release Radio’ te vinden in Play Muziek.

Google Play Music met persoonlijk tintje

In de Google Play Music app kun je vanaf deze week nog makkelijker nieuwe muziek ontdekken. Het radiostation ‘New Release Radio’ stelt op basis van jouw muzieksmaak een radiostation samen met nieuwe muziek die je waarschijnlijk leuk zal vinden. Google kijkt niet alleen naar welke muziek je hebt geluisterd maar probeert met Machine Learning nog meer relevante tracks te serveren.

Google Play Music New release radio

Samsung gebruikers hebben al eerder de functie kunnen testen op hun smartphone, op basis van die feedback is de dienst verbeterd. Nu is het station klaar voor het grote publiek en kan iedereen nieuwe muziek ontdekken via Play Music. Het station vind je door de gehele app terug maar ook een simpele zoekopdracht naar het station geeft je toegang. De dienst is beschikbaar voor zowel gratis als betalende abonnees van de muziekdienst.

YouTube Music
YouTube Music
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel