Google Play Store 6.9: aanwijzingen voor ‘app streaming’ en downloaden via VR-bril

Google heeft een nieuwe versie van de Google Play Store uitgebracht. In versie 6.9 zijn veel aanwijzingen gevonden voor diverse nieuwe functies die er aan zitten te komen. Zo kan je onder andere een applicatie tien minuten lang gebruiken zonder hem te hoeven downloaden. Handig om te kijken of een app echt wat voor je is.

Google Play Store 6.9

Een nieuwe versie van de Play Store wordt momenteel uitgerold naar de Android-bezitters. Het gaat om een update naar versie 6.9. Na installatie vallen er eigenlijk geen wijzigingen op in de app zelf. Echter zijn in de code van het download-bestand wel degelijk wijzigingen opgemerkt. Dit betekent dat we binnenkort gebruik kunnen maken van verschillende nieuwe functies.

Eén van de nieuwe functies is de probeer-functie, ofwel app-streaming. Hiermee kan je bijvoorbeeld vanuit de browser de optie kiezen om een applicatie te proberen, voordat je hem helemaal installeert op je smartphone. In het begin zal deze functie echter niet voor iedereen beschikbaar komen, zo is de verwachting. Google zal verschillende ontwikkelaars deze optie aanbieden. Developers kunnen bijvoorbeeld zelf bepalen welk startscherm er getoond moet worden bij het gebruik van deze functie. Met de ‘Probeer nu’ functie kan een applicatie maximaal 10 minuten geprobeerd worden.

Google App Streaming

In de code zijn ook aanwijzingen gevonden voor het vinden en downloaden van Virtual Reality apps en games. Tot nu toe moet je voor het downloaden van geschikte content de bril afzetten, de telefoon uit de bril halen en via de Play Store je content downloaden. Dit moet anders kunnen dacht Google en wil binnenkort de mogelijkheid bieden om de Play Store via je VR-bril te openen. Op dit moment is echter nog niet bekend of dit ook voor Cardboard geschikt gaat zijn, alleen voor Google VR, of dat we het op beiden terug gaan zien.

In Play Store 6.9 zijn ook aanwijzingen aangetroffen die duiden op een verbeterde omgang met het dataverbruik via WiFi en mobiele gegevens, en staat SDK API niveau 25 klaar voor de release van Android 7.0 Nougat.

Lees ook

Reageer op dit artikel