Google Play Store rolt zoekfilters met suggesties uit; sneller apps vinden

Vanaf nu kun je de Android-app van de Google Play Store gebruik maken van zoekfilters. Deze duiken in verschillende omstandigheden op en moeten het makkelijker maken om een applicatie te vinden. De nieuwe filters worden naar iedereen uitgerold.

Play Store zoekfilters

De Google Play Store is een enorme database met allemaal applicaties en games die je kunt downloaden voor op je smartphone of tablet. Van vrijwel ieder onderwerp is een app te vinden en soms zie je door de bomen het bos niet meer. In de afgelopen tijd heeft Google verschillende verbeteringen doorgevoerd voor de Play Store, en nu staat er een nieuwe verbetering klaar.

Vanaf nu kun je in de Play Store-app gebruik maken van zoekfilters. Bij bepaalde zoekopdrachten duiken extra suggesties op die gerichter zoeken mogelijk maken. Zo krijg je de suggesties ’truck’, ‘bus’ en ‘car’ wanneer je zoekt naar simulator. Zoek je naar camera, dan krijg je suggesties zoals ‘selfie’ of ‘beauty’.

De zoekfilters met suggesties zijn vanaf nu in principe voor iedereen beschikbaar. De opties worden via een server-side update toegevoegd aan de app.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel