Google presenteert Android 9 Pie (Go Edition)

Google bracht met de komst van Android Oreo ook een Go-editie uit. Deze was geoptimaliseerd voor toestellen met minder krachtige hardware. De fabrikant heeft nu ook voor Android 9 Pie de Go Edition gepresenteerd.

Android 9 Pie Go Edition

De aankondiging en officiële release van Android 9.0 Pie was vorige week, nu is de Android Go Edition van Android 9 Pie gepresenteerd. De nieuwe Android Go-versie van de Android-versie is voorzien van een reeks verbeteringen die de ervaring steeds beter moet maken. Google heeft enkele hoofdpunten van Android 9 Pie Go op een rij gezet;

  • Tot 500 MB extra opslagruimte vanuit de doos
  • Snellere opstarttijden
  • ‘Top-of-the-line’ beveiligingsfuncties zoals geverifieerd opstarten
  • Een toegankelijk dashboard voor het volgen en bijhouden van het dataverbruik

Android Go

Uiteraard bevat de nieuwe Android-versie dezelfde voordelen als de andere Go-versie. Dit betekent dat je gebruik kunt maken van de Go-apps; aangepaste versies voor minder krachtige toestellen. Google geeft in de aankondiging aan dat er dit najaar meer details worden bekend gemaakt. Android 9 Pie Go Edition zal ook met nieuwe functies en mogelijkheden komen. Deze worden ‘dit najaar’ bekend gemaakt. Vermoedelijk horen we hier in oktober meer over, samen met de aankondiging van de Pixel.

Google heeft verder bekend gemaakt dat in april vorig jaar de eerste Go-smartphones werden uitgebracht. Inmiddels draaien 200 verschillende smartphones op de aangepaste versie van Android, verspreid over 120 landen. Vooral in opkomende markten is Android Go geliefd, denk aan landen zoals India, Zuid-Afrika, Nigeria en Brazilië. Toestellen met Android Go worden echter ook in Nederland verkocht. Hieronder vallen onder andere de Nokia 1, Wiko Lenny 5 en komt ook de Nokia 2.1 naar ons land.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel