Google schrapt ‘Vertrouwde Plaatsen’ uit Smart Lock

Smart Lock is een handige functie in Android waarmee je met een bepaald apparaat in de buurt bijvoorbeeld, niet meer het toestel hoeft te ontgrendelen met een pincode. Een van de features uit Smart Lock is Vertrouwde Plaatsen, maar deze functie lijkt te zijn verdwenen.

Vertrouwde Plaatsen in Smart Lock

Met dank aan Smart Lock hoef je geen pincode of patroon in te voeren als je in de buurt bent van een apparaat of plaats. Bij een apparaat kon dit bijvoorbeeld een smartwatch zijn. Bij een plaats kon je denken aan thuis, maar ook aan je werk. Ideaal. Het scheelt weer een paar tellen.

Smart Lock

Google lijkt echter een belangrijke functie uit Smart Lock te hebben gehaald; Vertrouwde Plaatsen. Je kon als gebruiker plekken toevoegen waar je vaak kwam bijvoorbeeld, en waar je dus geen toegangscode hoefde in te voeren. Op die plek bleef hij vervolgens ontgrendeld. Volgens gebruikers werkt de functie de laatste tijd al niet goed meer. Bij een andere groep gebruikers is de functie helemaal niet meer te vinden.

Het is niet bekend waarom de functie ineens verdwenen is in Smart Lock. Google heeft (nog) geen reactie hierover gegeven.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel